Nikol Marhounová

Kandidátka na starostku MČ Praha 3, předsedkyně Komise pro sociální politiku Rady Městské části Praha 3. Věnuje se oblasti sociální politiky, rodinné politiky a age-friendly city (město přátelské každému věku).

Osobní život

Nikol Marhounová se narodila v roce 1989. Pochází z Pištína u Českých Budějovic. Od roku 2014 bydlí se svou rodinou v Praze. Nikol je mámou dvou dětí. Ve volném čase ráda čte, poslouchá hudbu, věnuje se turistice a aktivitám spojeným s udržitelným životním stylem.

Profesní život

Nikol je předsedkyní místního sdružení Pirátů na Praze 3. Od roku 2018 je předsedkyní Komise pro sociální politiku Rady Městské části Praha a místopředsedkyní Komise pro sociálně právní ochranu dětí. V letech 2018-2022 byla také členkou Výboru pro sociální politiku ZHMP. Nikol vystudovala psychologii se zaměřením na vzdělávání a má magisterský titul ze Sociální práce a sociální politiky. Je také absolventkou akreditovaného výcviku v systemické psychoterapii.

Již během studia se Nikol intenzivně věnovala dobrovolnictví a začala pracovat v neziskové organizaci, která se věnuje podpoře pěstounských rodin. Později se tamtéž stala metodickou vedoucí. Po rodičovské dovolené se Nikol vrátila zpět do oboru. Aktuálně se opět věnuje sociální práci s pěstounskými rodinami a psychoterapii.