František Doseděl

Je místopředsedou místního sdružení Praha 3. Narodil se v Českém Těšíně, jaro svého života strávil v podhůří Jizerských hor (kde získal pozitivní vztah k dešti a kopcům) a od roku 2006 žije v Praze. Od roku 2022 je samostatným advokátem a od června 2019 je neuvolněným radním Prahy 3 pro sport, tělovýchovu a dotační politiku.

V rámci Pirátů se věnuje obzvláště obecné právní problematice, otázkám spojeným s právem na informace a lidkými právy a tomu, aby se nám všem (nejen) na Praze 3 žilo dobře.

Po Gymnáziu F. X. Šaldy (obor přírodní vědy) vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy (obor právo a právní věda). Již deset let žije ve spokojeném vztahu s Davidou Hathor Doseděl a je hrdým páníčkem/služebníkem dvou psů v seniorním věku. Do širokého spektra jeho volnočasových zájmů patří LARP, Jugger, šerm, zahradničení (chilli, rajčata, bylinky), deskové a počítačové hry. Mluví anglicky a slovensky. Je schopen objednat si v restauraci (a rámcově poradit kudy do ní) i německy, chorvatsky a ukrajinsky.

Oblíbené citáty: “Neberte život příliš vážně, stejně z něho nevyváznete živí.“ - Elbert Hubbard

“Poctivě žít, nikomu neškodit, každému, co mu patří.“ - Ulpianus

“Není zvláštní, že ti samí lidé, kteří se smějí sci-fi, naslouchají předpovědím počasí a ekonomům?“ - Kelvin Throop III