Apolena Ondráčková

Apolena se narodila v Praze a od mala žije na Trojce. V Pirátské straně působí od roku 2019 a je členkou místního sdružení Praha 3.

Po studii na anglickém gymnáziu The English College in Prague vystudovala Apolena práva s evropskými studii na University of Exeter ve Velké Británii a na Université de Genève ve Švýcarsku.

Po studiích působila Apolena v neziskové, nevládní organizaci Transparency International, o.p.s., kde se věnovala především korupci ve sportu a tématu oznamování protiprávního jednání (whistleblowing). Následně se přesunula do soukromého sektoru, kde dodnes působí jako Compliance officer pro Českou republiku a Slovensko v nadnárodní korporaci.

Zároveň je Apolena aktivní na půdě České Compliance Asociace z.s., kde participuje na řadě vzdělávacích či osvětových projektů.

Apolena mluví plynné anglicky a (ne tak zcela plyně :-)) francouzsky. Ve zbytku svého volného času se věnuje sportu, hře na piáno, knihám a debatování u dobrého piva.

Na Trojce bude Apolena usilovat o prohloubení oblasti transparentnosti a o jeho popularizaci tak, aby občané znali a mohli aktivně používat nástroje ke kontrole volených zástupců a úředníků.

apolena-ondrackova

Pirátská strana